Nieuw Delft houdt je koel

Het AD spraakt recent met Marjolein Pijpers-van Esch over warmte in de stad. Pijpers-van Esch is door Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft betrokken bij de ontwikkeling van het Leeuwenhoekpark. Het is voor het eerst in Nederland dat een park hittebestendig wordt ontworpen. Mogelijk is het zelfs een wereldprimeur.

Een erg fijne gedachte met huidige warme zomer die maar voortduurt.

Pijpers-van Esch werkt samen met EWI, de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU en het Science Centre. Deze partijen maken en ontwerpen de meetinstrumenten voor het klimaatonderzoek. Die zijn innovatief, hufterproof, betaalbaar en ook nog mooi om te zien.

We hebben nu gemiddeld twintig zomerse dagen per jaar, met temperaturen boven de 25 graden. Dat wordt zestig dagen, is de voorspelling, aldus Pijpers-van Esch.

Aan de hand van computermodellen wordt van het park het meest verkoelende park ooit gemaakt.

Bron: AD, lees hier het hele artikel

Voorinschrijven kan nu

Wil jij wonen in VOLT? Schrijf je dan nu vast in via het formulier op deze website. Dan houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen van VOLT in Nieuw Delft.

Waarom inschrijven? Dan hoor jij als eerste al het nieuws en vooral wanneer het woonaanbod vrijkomt. Uitschrijven kan te allen tijde.

Bouwveld 5 wordt VOLT

Uniek wooncomplex

Door architectenbureau Barcode is een woonconcept vertaald naar een ontwerp, bestaande uit drie gebouwen gegroepeerd rond een plein. Dit binnenplein vormt het hart van het plan en moet gaan fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek.

Duurzaam
Het duurzame plan met een energieprestatiecoëfficiënt (epc) van 0,2 krijgt een omvang van circa 17.800 vierkante meter bruto vloeroppervlak. Het gemengde programma bestaat uit appartementen, commerciële functies in kleine units op de begane grond, zoals horeca, dienstverlening en werkplekken voor start-ups, een ondergronds parkeergarage, fietsbergingen en gedeelde ontmoetingsplekken, onder andere in de vorm van daktuinen en het binnenplein grenzend aan het Van Leeuwenhoekpark.

Markant punt
Het nieuwe bouwplan ligt aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, De Groene Haven en de Ireneboulevard. Een markante plek vlakbij het station Delft en de historische binnenstad.

Betrokken partijen
Het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS), gemeente Delft, TBI-onderneming ERA Contour en Amvest zijn betrokken bij de uitwerking van het plan voor bouwveld 5. Een plan om de (inter)nationale kenniswerkers een woon-werk-verblijfplek te geven in Delft. In de samenwerking met OBS en Gemeente Delft, neemt ERA Contour de rol in van ontwikkelaar en bouwer. Amvest wordt eigenaar en verhuurder van het hele programma, inclusief circa 130 appartementen. Barcode is betrokken als de architect voor het plan.

Planning
Start bouw: vanaf december 2017
Oplevering en ingebruikname: vierde kwartaal 2019/eerste kwartaal van 2020

Bron: Nieuwdelft.nl